Canlı Tv izle, Kesintisiz TV izle, Ücretsiz online internet üzerinden hd televizyon izleyebileceğiniz web sitemizdir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER - ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR

üniversite kayıtları ne zaman,kayıtlar ne zaman başlıyor,kayıtlar ne zaman bitiyor,kayıtlar ayın kaçında başlıyor,kayıt esnasında istenen belgeler,üniversite kayıtlarında istenen belgeler, üniversite kayıtları için neler gerekli,kayıta giderken hangi belgeler olmalı,



Üniversite adaylarının merakla bekledikleri LYS tercih sonuçları nihayet açıklandı. Günlerdir dört gözle bu haberi bekleyen öğrencilerin kimileri sevindi kimileri ise üzülmedi kimileri de belkide istemedikleri üniversitelere gidecekler. Tercih sonuçlarının açıklanması ile hiç bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler ek kontenjan tarihlerini bekleyecekler.

Ek Kontenjan tarihlerini sitemizden öğrenebilirsiniz.

LYS TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

LYS tercih sonuçlarının açıklanması ile üniversitelere kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıt yaptıracakları üniversiteye giderken yanlarında bir takım evraklar götürmeleri gerekiyor.
Öğrencilerin kayıta giderken götürecekleri belgeleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İşte 2013 LYS Tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerini yapmaya giderken yanlarına alması gereken belgeler.


Üniversiteye kayıtlar 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak.


Üniversite Kayıt Belgeleri ve Evrakları Nelerdir ?

-Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi
-Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.) Aday 0,8 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge (Mesleki ve teknik eğitim merkezi "METEM" mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
-Nüfus cüzdanının onaylı örneği.
-İkametgâhı ile ilgili beyanı.
-1982 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi (1983-1984-1985 ve daha sonraki yıllarda doğmuş erkek adaylardan bu belge istenmeyecektir.)
-12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
-Katkı payının ödenmesi ile ilgili belge
-Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgeler
-Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.
-Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir


-Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
-Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuç listeleri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine gönderilecektir.



KAYITLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR 

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle
üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya
yetkilidir.
2013-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi halinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.







kayıt yaptırırken hangi belgeler isteniyor,kayıt yaptırmak için gerekli olan belgeler,hangi üniversite hangi belgeleri istiyor, üniversiteler kayıt için hangi belgeleri istiyor,kayıt için neler olması gerekiyor, üniversite kayıtında sağlık raporu isteniyormu,üniversite kayıtında askerlik belgesi isteniyormu, askerlik tecil belgesi kayıtta isteniyormu,kayıtta istenen belgeler,üniversite kayıtları ne zaman, ünüversite kayıtları ne zaman,ünüversite kayıtları için neler gerekli,ünüversite kayıt işlemleri

Haberin Kategorisi Eğitim / Sınavlar konu Başlığı ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER - ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR. Bu haberi paylaşacağınız URL http://haber-suyu.blogspot.com/2013/07/universite-kayitlari-icin-gerekli.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

Belum ada komentar untuk "ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER - ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR"

Yorum Gönder

UYARI:Sitemiz kişileri bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır, sağlık hizmeti vermemektedir. sitedeki bilgi hataları, eksiklikleri, ve gecikmelerinden doğabilecek maddi ve/veya manevi risk ve zararlardan sitemiz sorumlu değildir.Bu programların içeriği ve kullanımı ile ilgili tüm riskler, oluşabilecek maddi manevi tüm zararlar kullanıcının sorumluluğundadır. Ayrıca hat ve/veya sistem arızaları sebebi ile meydana gelebilecek hata, kesinti, bilgi naklinde gecikme ve bilgisayar/telefon virüsüne bağlı problemlerden ve sair sebeplerden kaynaklanabilecek doğrudan veya dolaylı maddi ve manevi zarar ve masraflardan, önceden haber verilmiş olunsa bile, sitemiz sorumlu tutulamaz. Yayınlamış olduğumuz paylaşımların tamamı sitemiz dışındaki kaynaklardan alınarak sizlerle buluşturulmuştur , bu nedenle sitemizde hiçbir paylaşım kaynağı yoktur. Sitemizden yayınlanan video ve benzeri paylaşımlar tamamen sosyal video paylaşım , (halka açık) sitelerden alınmıştır , paylaşımlardan doğabilecek sorunlar, kesinlikle SİTEMİZE ait değildir (sitemizi bağlamaz).
ariyordum free backlinkSeo Memurvadisi Backlink Austausch ECBannerFree Automatic Backlinks Free Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinksfreebanner4u
Memursite*Turbo Ping*Sigorta Kasko*Haber Suyu*Haberin Suyu*Yeni Sözlük*Canlı TV İzle 1453 *Online Html Kod Deneme*Milli Piyango Çekiliş Sonuçları*Yemek Tarifleri*Göz TV*Survivor All Star*Survivor 2015 All Star*Banka Adresleri*AS Gif