Üzüm: Boğazkere
Renk: Koyu bordo röfleler taşıyan yoğun bordo
Koku: Kuru erik, kuru incir; deri, tütün ve topraksı kokular ile kompleks
Tat: Tam gövdeli, asidite ile çok iyi dengelenmiş olgun ve güçlü tanenlere sahip, kuru kırmızı meyve, siyah çikolata ve kahve aromalarıyla zengin ve uzun
Fıçı: 12 ay Fransız meşe fıçılarda olgunlaştırılmıştır.
9-Corvus Cabernet Sauvignon 2007: 89.50TL
8-Corvus Malbec: 93.50TL
Kadehte, koyu böğürtlen renklerinden mora çalan derin yakut rengine, erguvani kırmızı ve şarabın gövdesinden gelen koyu bordoya kadar gökkuşağı gibi renk geçişleri ile gözalıcı. Burunda, koyu meyve kokuları yayılıyor. Böğürtlen, yaban mersini ve tatlı çilek kokuları tüm genzinizi dolduruyor. Damakta Malbec üzümünün lezzeti keyifle kendini gösteriyor. Olgun üzüm ile birlikte kiraz arolarinin tazelik hissi yayılıyor. Meyve tanenleri ve fıçı duyumları öne çıkmazken içim keyfi ve devamlılığı mükemmel. Yumuşak, yuvarlak ve gövdeli, damakta uzun ve kalıcı tatlar bırakıyor.
Cabernet Sauvignon ve Merlot’dan daha fazla güneşe ve özellikle gece-gündüz ısı farklarına ihtiyacı olan Malbec, Bozcaada’nın özel mikrokliması ile mükemmel uyum sağladı. Türkiye’nin Malbec üzümünden üretilmiş ilk şarabı olan “CORVUS MALBEC ” ile bu üzümün tüm karakterini keşfedebilirsiniz.
7-Corvus Blend No.4 2007: 94.50TL
2010 yılının yazında Bozcaada’da rüya gibi bir tatil geçirmiştik. Bu tatil benim şarapla haşır neşir olma yolunda attığım ilk adımlardan biri olarak bu blogun ilk yazılarından birinde kendine daha önce yer bulmuştu. Tatilin sonunda evimize birkaç şişe Corvus şarabı ile dönmüştük. İşte o şaraplardan sonuncusu resimde gördüğünüz Corvus Blend No3 (2006).Bu şarabı Corcus’un sanıyorum üretim tesislerinin de olduğu yerdeki mağazasından yaklaşık 70 TL civarı bir fiyata aldığımızı hatırlıyorum. Rakam tam olarak doğru değilse bile bana o zaman yüksek gelen bir fiyattı, o zamanlar henüz şarapla bu denli haşır neşir de olmadığımdan o fiyata şişenin içinden mucize çıkıyor olmalı diye düşünmüştü
6-Chateauneuf du Pape 2007: 159.00TL
Web sitelerinde belirtildiğine göre bu şarabın kupajında basta grenache olmak üzere cinsault, mourvèdre,syrah, muscardin, camarèse, counoise, picpoul, clairette ve bourboulenc cinsi üzümler harmanlanırmış. Châteauneuf kasabasinda avignon'lu papalara ait uzum bağlarında üretildiği içindir kichâteauneuf du pape demişler. Özellikle papa jean xxii, bu şarabın tanınması için epey çaba göstermiş ve papaların yazın vakitlerini geçirdikleri bir şato da inşaa ettirmiş. Mozart'in sihirli flut operasında papageno'ya ikram edilen şarabın dachâteauneuf du pape olduğu ileri sürülür; ancak bu söylenti doğru değildir, papageno öküzgözü bogazkere kupajı içer.5-Corvus Corpus 2006: 184.50TL
4-Kayra Imperial 2008: 195.00TL
Köklerinden tanelerine lezzet taşırken, güneşi, yağmuru ve rüzgârıyla onları taçlandırıyor.Kayra Imperial, yılın en iyi rekoltesi olan üzümleri şaraba dönüştürüp şarap severlerin beğenisine sunan bir seri. Kim bilir önümüzdeki yıl hangi üzümler en iyi rekolteyi verip, siz şarap severlere eşsiz bir şarap deneyimi yaşatacak...
Kayra Imperial’ın çok güçlü bir tada ve entegre tanen yapısına sahip dolgun bir şarap olduğunu belirten Özfırat, “Uzakdoğu mutfağı ile de çok güzel gittiği söylendi. İstanbul’daki Japon restaurantı Hakkasan’da üç ay deneme yapıldı. Müşterilerin tercihinde açık ara Kayra Imperial en ön sırada yer aldı. Üretim çok sınırlı olduğu için Türkiye’de de ancak 10 restaurantta satılabileceğini tahmin ediyoruz. Önemli olan bu şarabın özelliğinin restaurantlar tarafından da bilinmesi. Onların da istekli olması gerekir" diye görüşünü özetledi.3-Kayra Imperial 2006: 195.00TL
2-Terra Italia Barolo 2004: 199.50TL
İtalya’nın Piemonte bağlarında yetişen en seçkin Nebbiolo üzümlerinin, Terroir felsefesiyle yerinde işlenmesiyle üretilmiştir. Burunda taze biberiye, meyankökü, Hindistan cevizi, çedar ve tatlı karamel kokuları, damakta ise erik, siyah Frenk üzümü ve meyve aromaları sunar.Üzümler: Nebbiolo
Üretildiği Bölge: Barolo
Alkol Derecesi:%14
Servis Önerileri ve Saklama Koşulları:Dengeli ve güçlü tanenli yapısıyla fırınlanmış ve ateşte pişmiş kırmızı etler, av etleri ve eskitilmiş peynirlerle mükemmel uyum sağlar.
1-Corvus Cruturk: 257.50TL
Bozcada’da özenle dikilen ve hektarda 6300 düşük verimle anaç barındıran, yüksek yoğunluklu, organik ve biodinamik kriterler ile oluşturulan Corvus Kocabağ’ın üzümleri ile üretilmiştir.Olgunlaşma kriterlerine göre ve salkım seçim yöntemiyle elle toplanan üzümlere, önce soğuk meserasyon, ardından uzun ve kontrollü fermantasyon sonrası 3 aylık ikinci maserasyon uygulanmıştır.
Enoloğumuz Piergiorgio Berta gözetiminde, 12 ay Fransız fıçılarda ve 12 ay Italyan botte’lerde bekletilmiştir. Sadece 3400 adet üretilmiş olup, 24 ay şişede dinlendirildikten sonra beşinci yılında size sunulmuştur. Bu şarap bize miras kalan değerlerimize ve bu topraklara emek veren insanlara saygı için üretilmiştir. Uygun koşullarda uzun yıllar saklayabileceğiniz CruTurk , 2011 sonrası içilmeye başlanmalı ve içilmeden önce 3 saat havalandırılmalıdır
Haberin Kategorisi Güncel Haber /
Kültür Sanat
konu Başlığı En Kaliteli 10 Kırmızı Şarap. Bu haberi paylaşacağınız URL http://haber-suyu.blogspot.com/2013/10/en-kaliteli-10-krmz-sarap.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh:
MemurSite.Com -
Belum ada komentar untuk "En Kaliteli 10 Kırmızı Şarap"
Yorum Gönder