- Nakışlı ve dikişli parçaları savunmak; Bu tür kumaşları ütülemek aslında düşünüldüğünden daha kolay yapılmaktadır. Yapmanız gereken; Ütülenecek kumaşı bir havlunun üzerine ters yüz şekilde koyunuz ve ütünün buharından yardım alarak
üstünden ütüleyiniz.
- Kumaşın parlamasını önlemek için; Ütü bezini öncelikle ıslatınız ve daha sonra iyice sıkınız. Daha sonra ıslak bezi parlayan bölüme yerleştirip ütüleme yapınız. Ütülediğiniz bölge kuruyana kadar aynı işlemi birkaç defa daha tekrarlayınız.
- Mükemmel Fransız kol ve omuzlar için; Fransız kollu elbiseler bluz ve ceketlerin omuz bölümleri için bir giysinin kol kartonu mükemmel netice ele geçirmenizi sağlar. Şayet sizde yoksa bir havluyu kol bölümüne sarın ve direk olarak kolu ütülemeyi deneyebilirsiniz.
- Narin kumaşlar da dikkat edilmesi gerekilen hususlar; Eğerki çok narin kumaş ütüleyecekseniz ütü bezi kullanmanızda fayda var. Pamuklu bir parça kumaşı ya da bir adet mendili de ütü bezi niyetine kullanabilirsiniz.
Tesirli ütüleme teknikleri; Dairesel hareketler kumaşın esnemesine yol açar, bu yüzden dairesel ütüleme yapmaktak kaçınınız. Zor düzelen kırışıklıklar için ise uzunlamasına ve buhar yardımıyla ütüleme yapınız.
- Isı ayarlaması; Dolabınızda çok çeşitli türden elbise vardır. Bunların çoğu değişik değişik kumaş türüne sahiptir, bu yüzdendirki her birini değişik bir ısıyla ütülemeniz gerekmektedir.
Yünlü giysilerinizi orta veya yüksek ısılarda ütüleyiniz. İpek kumaşlarınız ve sentetik ürünlü giysilerinizde düşük ve orta ısıları tercih ediniz. Ketenleriniz ve pamuklu giysileriniz için yüksek ısıyı tercih ediniz.
- Kolalı elbiseleri ütülerken; Kolada kullanılan sertlik derecesi değişiklik gösterdiği için kolalama üzerine pek çok yol bulunur. En fayda getiren çözüm ise kullanacağınız bir hazır spreyi kullanacağınız şekilde sulandırıp, bunu ince bir fısfıs ile kullanabilirsiniz.
- İnce düğmeleri korumak için: Bir kaşık yardımıyla düğmeleri kapatarak koruyabilirsiniz. Yapmanız gereken kaşığı düğmenin üzerine koyunuz ve düğmenin çevresini ütüleyiniz.
- Kırışıklıkların üzerinden geçmek; Dış çizgilerden birleşme noktalarına doğru elbiseyi içten ütüleyiniz. Şayet kolay hareket edilmeyecek, rahat ütülenemeyecek bir elbiseyse, bir yere asınız ve buhar yardımıyla dikey olarak ütüleyiniz.
- Piliseleri kusursuzlaştırmak için; Pilisenin içinden giysinin aşağı kısmandan başlayıp sonra dışını ütüleyin. Mükemmel piliseler için kesinlikle buharlı ütüleme yapın.
- Mükemmel pililer ele geçirmek için; Pilileri ütüleyin ve buhar yardımı ile iyice düzeltin.
- Kırışıkları azaltmak için; Giysilerinizi ütüledikten hemen sonra dikkatlice bir yere asınız. Kolalı ütüleme yapacaksanız ilk olarak kumaşınızın iç bölümüne su püskürtünüz daha sonrasında kumaşınızın ütülemeden önce her bölümünün suyu iyice emebilmesi için kumaşı elinizde toparlayınız. Bu esnada ütünün ısısını dikkatlice kontrol ediniz. Şayet ütüyü kumaşa temas ettirdiğiniz zaman cızırtı sesi geliyorsa ütünün ısısını düşürmeniz gerekiyor.
- Daha rahat ütüleme yapabilmek için; Yapmanız gereken ütü masasını karnızın hizasına getiriniz ve kambur şekilde durmamaya çalışınız.
- Giysilerin yaka kol ve kenar kısımları için: İlk olarak içten daha sonra dıştan ütüleme yapınız ve bu esnada katlanmalara, kırışıklıklara çok dikkat etmeniz gerekiyor.
Haberin Kategorisi Ansiklopedik Bilgi /
Eğitim
konu Başlığı Daha Kolay Ütü Yapma Yolları, Ütü Yapmanın Püf Noktaları. Bu haberi paylaşacağınız URL http://haber-suyu.blogspot.com/2014/02/daha-kolay-utu-yapma-yollar-utu-yapmann.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh:
MemurSite.Com -
Belum ada komentar untuk "Daha Kolay Ütü Yapma Yolları, Ütü Yapmanın Püf Noktaları"
Yorum Gönder