çocuğum neden parmağını emiyor
Parmak emmenin nedenleri
Parmak emme 1 yaşına kadar çok normal bir davranıştır.Çocuklarda da çok sık görünür.Fakat bundan sonra devam ederse eğer burda bir sorun var demektir.Anneyle olan bağlanmada eksiklik ortaya çıkmıştır anne ya
çocuğunun isteklerinin tamamını olumlu bir şekilde yanıt vermemiştir yada her ağladığında yanında olmamıştır.Çocuğunuzun parmak emmesinin ana nedeni çocuğunuzun anneye karşı yani size karşı duyduğu güvensizliktir.Bunların haricinde 3-4 yaştan sonra eğer parmak emme davranışı devam ederse burdada bu güvensizliğin hala devam ettiğini bunun için acil çözümler üretilmesi gerektiğini anlıyoruz.Çocuklar genelde uykuya girerken parmak emerler.Buda çok sıklıkla görülüyor genelde gün içerisinde değilde uykuya giderken görülüyor ve kendilerini güvensiz hissettikleri durumlarda genelde daha çok parmak emdiklerini görüyoruz örneğin bir yabancının olduğu ortamda o anda kendini güvensiz hissedebiliyor.
Parmak emmenin zararları nelerdir ?
Parmak emen çocukların büyük bir çoğunluğu ileri yaşlarda damak problemi ortaya çıkıyor.Çünkü baş parmak direk damağa oturduğu için damaktaki problemler nedeniyle bazı çocuklarda daha sonra diş doktorlarına götürülüyorlar ağızdaki kapanma bozuklukları,dişlerin yamuk olması ve damakta meydana gelen bozulmalardan dolayı konuşmada problemler yaşanabilir bu yüzden parmak emmenin çok fazla zararı vardır.
Parmak emme alışkanlığını engellemek için ne yapmalıyız ?
- Anne hiçbir şekilde çocuğu eleştirmemeli
- Çocuğun parmak emmesini engelleyebilmek içinde çocuklara mümkün olduğu kadar ona fark ettirmeden elini ordan çekmek ve bir şekilde elini başka bir uğraşa yönlendirmek gerekiyor.
- Çocuğa çok yalın ve basit bir dilde bu davranışı yapmaması gerektiği anlatılmalı
Haberin Kategorisi Kadınca /
Sağlık
konu Başlığı Parmak emmenin nedenleri ve tedavisi. Bu haberi paylaşacağınız URL http://haber-suyu.blogspot.com/2014/02/parmak-emmenin-nedenleri-ve-tedavisi.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh:
MemurSite.Com -
Belum ada komentar untuk "Parmak emmenin nedenleri ve tedavisi"
Yorum Gönder