Canlı Tv izle, Kesintisiz TV izle, Ücretsiz online internet üzerinden hd televizyon izleyebileceğiniz web sitemizdir.

Taşeron Firma Değişse Bile Taşeron İşçisi Yıllık İznini Kullanabilecek


Ankara’dan bizlere ulaşan okurumuz Fatih bey soruyor. “Bir kamu kurumunda 7 yılı aşkın bir süreden bu yana taşeron işçisi olarak çalışıyorum. Bu seneki ihaleyi başka bir firma aldı. Ben de bu firmayla beraber çalışmaya devam ettim.  Bu firmadaki çalışma sürem 6 ay oldu. Firma değiştiği için bir yıl dolmadan izin kullanamazsın diyorlar, doğru mu?”


Sevgili okurlar,


10/9/2014 tarihinden önce, taşeron işçilerinin yıllık ücretli izne hak kazanıp kazanmadıklarının veya kıdemine göre ne kadar süreyle hak kazandıklarının tespitinde aynı işyerindeki çalışma süresinden ziyade, aynı firma altındaki çalışma süresine bakılmakta idi.

Yani 10/9/2014 tarihinden önce aynı işyerindeki çalışma süresi bir yıldan fazla olan taşeron işçilerinin, taşeron firma değiştiği takdirde yıllık izne hak kazanabilmeleri için, en az bir yıl daha çalışmaları gerekiyordu.



Genel olarak, taşeron firmanın işyerinden ayrılmasına rağmen taşeron işçisinin aynı işyerinde, fakat başka bir taşeron firma altında çalışmaya devam ediyor olması nedeniyle, taşeron işçileri neredeyse izin kullanamaz hale gelmişti.

Taşeron işçilerinin yaşadıkları bu hak kayıplarını ortadan kaldırmak amacıyla, 6552 sayılı yasayla 4857 sayılı Kanunun 56 ncı maddesinin sonuna yeni bir fıkra eklendi.

Yapılan değişiklik sonrasında, 10/9/2014 tarihinden itibaren taşeron işçilerinden, taşeron firma  değiştiği hâlde aynı işyerinde çalışmaya devam edenlerin yıllık ücretli izin süresi, aynı işyerinde çalıştıkları süreler dikkate alınarak hesaplanmaya başlandı. Ayrıca  taşeron firmalara, izin belgesinin bir örneğini asıl işverene verme yükümlülüğü, asıl işverene ise taşeron firmalarda çalıştırılan işçilerin hak kazandıkları yıllık ücretli izin sürelerinin kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek ve ilgili yıl içinde kullanılmasını sağlamak görevi verilmiştir.



Yapılan düzenlemeler çerçevesinde okurumuz Fatih bey, aynı işyerinde çalışmaya devam ettiği için her ne kadar taşeron firma değişse ve  bu taşeron firma altındaki kıdemi 6 ay olsa bile yıllık izin süresinin hesabında o işyerindeki kıdemine bakılacaktır.

Dolayısıyla Fatih bey, o işyerindeki kıdeminin 7 yıl olması nedeniyle, taşeron firma değişse bile 20 gün yıllık izin süresine hak kazanmış bulunmaktadır.

Hazırlayan: Yaşar AYDIN

http://www.sgkrehberi.com/haber/66762/
Haberin Kategorisi Memur Haberleri konu Başlığı Taşeron Firma Değişse Bile Taşeron İşçisi Yıllık İznini Kullanabilecek. Bu haberi paylaşacağınız URL http://haber-suyu.blogspot.com/2015/07/taseron-firma-degisse-bile-taseron.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

Belum ada komentar untuk "Taşeron Firma Değişse Bile Taşeron İşçisi Yıllık İznini Kullanabilecek"

Yorum Gönder

UYARI:Sitemiz kişileri bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır, sağlık hizmeti vermemektedir. sitedeki bilgi hataları, eksiklikleri, ve gecikmelerinden doğabilecek maddi ve/veya manevi risk ve zararlardan sitemiz sorumlu değildir.Bu programların içeriği ve kullanımı ile ilgili tüm riskler, oluşabilecek maddi manevi tüm zararlar kullanıcının sorumluluğundadır. Ayrıca hat ve/veya sistem arızaları sebebi ile meydana gelebilecek hata, kesinti, bilgi naklinde gecikme ve bilgisayar/telefon virüsüne bağlı problemlerden ve sair sebeplerden kaynaklanabilecek doğrudan veya dolaylı maddi ve manevi zarar ve masraflardan, önceden haber verilmiş olunsa bile, sitemiz sorumlu tutulamaz. Yayınlamış olduğumuz paylaşımların tamamı sitemiz dışındaki kaynaklardan alınarak sizlerle buluşturulmuştur , bu nedenle sitemizde hiçbir paylaşım kaynağı yoktur. Sitemizden yayınlanan video ve benzeri paylaşımlar tamamen sosyal video paylaşım , (halka açık) sitelerden alınmıştır , paylaşımlardan doğabilecek sorunlar, kesinlikle SİTEMİZE ait değildir (sitemizi bağlamaz).
ariyordum free backlinkSeo Memurvadisi Backlink Austausch ECBannerFree Automatic Backlinks Free Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinksfreebanner4u
Memursite*Turbo Ping*Sigorta Kasko*Haber Suyu*Haberin Suyu*Yeni Sözlük*Canlı TV İzle 1453 *Online Html Kod Deneme*Milli Piyango Çekiliş Sonuçları*Yemek Tarifleri*Göz TV*Survivor All Star*Survivor 2015 All Star*Banka Adresleri*AS Gif