Canlı Tv izle, Kesintisiz TV izle, Ücretsiz online internet üzerinden hd televizyon izleyebileceğiniz web sitemizdir.

Ağız kokusunu yok etmenin yolları


Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz akıllıca olacaktır. Peki neler yiyebiliriz?
Diş fırçalamakla gitmeyen koku için bunları deneyin.

Dün gece yediğiniz soğanlı ve yağlı yemeklerin tadı muhteşemdi değil mi? Ama bu zaman
nefesiniz maçtan yeni çıkmış bir Sumo güreşçisininkine benziyor olabilir. Ne yapmak gerekiyor? Genelde sarımsak, soğan ve kori yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüşür.


Ağız kokularının yüzde 13’ü de diyabet, sinüzit ve mide sorunları, solunum yolu hastalıkları, böbrek ile karaciğer yetmezliği gibi ağız dışı doku ve organların hastalıkları nedeniyle gelişiyor. Bunların yanı sıra, açlık, beslenme tipi (özellikle sarımsak, soğan gibi besinler, baharatlar ve bazı kişilerde süt ürünleri), sigara da ağız kokusuna yol açan faktörlerden. Peki ama ağız kokusunu gidermek için neler yapmak, nelerden kaçınmak gerekiyor?
Acıbadem Bakırköy Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, ağız kokusundan kurtulmanın 10 yolunu anlattı…  http://www.memurvadisi.com/

İşte etkili 10 yöntem
1. Dişleri günde en az 2 kez, 2’şer dakika fırçalayın: Ağız kokusuyla mücadelenin ilk aşamasını sıkı bir ağız hijyeni oluşturuyor. Günde en 2 kez, her defasında 2 dakika süreyle dişlerinizi mutlaka fırçalayın. Bununla da yetinmeyip her gün diş ipi kullanarak diş aralarında birikip kötü kokuya neden olan yiyecek artıklarını temizleyin.
2. Dil sırtını temizleyin: Ağız kokusuna yol açan bir başka etken de, dil sırtının arka kısmında biriken besinler. Bu nedenle dil sırtının arka kısmındaki birikimi de dişlerinizi her fırçaladığınızda temizlemeyi unutmayın.
3. Dişlerinizi ve dişetlerinizi koruyun: Diş çürükleri ve diş eti iltihapları ağız kokusunun en önemli nedenlerinden. Ağız içi herhangi bir enfeksiyon bakteri üremesini artıracağı için daima ağız kokusuna yol açıyor. Diş hekiminin önerilerini dinleyip, diş sağlığı ve bakımına mutlaka önem verin.
4. Protez ve köprüleri kontrol ettirin: Ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezleri zamanla gıda birikimine yol açarak kötü kokulara sebep olabiliyor. Bu durumlarda yenilenmesi gerekenler değiştirilmeli eksik olan dişler için gerekli tedaviler yapılmalı.
5. Bol su için: Çok su içmek vücuda yararlı olduğu kadar, dilin kurumasını da engelleyerek ağız kokusunu önlemede yardımcı oluyor. Su ağız içi bakterilerin azalmasını sağladığı gibi, tükürük salgısını da artırarak kokuyu gidermede faydalı oluyor. Ağız kokusunu önlemek için günde en az 8 bardak su içmeyi unutmayın.
6. Tarçın serpiştirin: Yiyecek ve içeceklerde tarçın kullanmak ağız içi bakterilerle mücadelede önemli bir yardımcınız. Tarçında antibakteriyel ve iltihap giderici özelliğe sahip sinamaldehid maddesi bulunuyor.
7. Sakız çiğneyin: Tükürük ağız kokusu ile savaşmanın en güçlü yolu. İçinde gıda artıklarını eritip mideye gönderecek güçlü enzimler, güçlü bakteri yok edici maddeler bulunuyor. Sabah genellikle ağızda kötü bir koku oluyor. Bunun nedeni ise gece boyunca tükürük salgısının azalması ve gıda artıklarının ağızda kalması. Bakteriler de bu artıkları çürütüyor, kötü kokuya yol açıyor. Şekersiz sakız çiğnemek ise tükürük salgısını artırarak ağız temizliğine yardımcı oluyor.
8. Yatmadan önce 1 dakika gargara yapın: Karbonhidratı tuzlu suyla karıştırarak hazırlanan gargaralar tahriş etmiyor. Her akşam yatmadan önce 1 dakika süreyle gargara yapın.
9. Aç kalmayın: Sabahları oluşan ağız kokusunun nedeni genellikle açlık oluyor. Ağız kokusunun önüne geçmek için aç kalmamaya dikkat edin. Sık aralıklarla beslenmek hem ağız içindeki bakterileri azaltıyor, hem de tükürük salgısını artırarak ağız kokusunu önlüyor.
10. Mide şikayetinizi dikkate alın: Gastrit ve reflü gibi mide şikayetiniz varsa, tedavi olmayı ihmal etmeyin. Midede yerleşen helicobakterpylorinin de ağız kokusuna neden olabileceği belirtiliyor.

Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yaratabilir. Devamlı açık havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka yapabilecekleriniz de var. Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz akıllıca olacaktır. Peki neler yiyebiliriz?

Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir. Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz. Aynı zamanda en pratik taşıma şekli şekerlerdedir.

Maydonoz: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün. Yanlarında tabağa konan maydonoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda nefesinizi tazelemek için oradadır. Maydonozun nefesi tazeleme özelliği bulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir.

Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp da nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar. Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bazı bahartlarımız var. Bugün hemen her marketin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz. Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazır edin. Tuz ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun. Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra kötü bir tad bırakamayacak.

Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına karşı birebir etkildir. Fakt bunun yanında, tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir. İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca ağız ve diş sağlığına önem vermeniz sayesinde Gerçek Yaş’ınız 6.4 yıla kadar gençleşebilir.

Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitaminiaçısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.
Haberin Kategorisi Diğer Haberler / Sağlık konu Başlığı Ağız kokusunu yok etmenin yolları. Bu haberi paylaşacağınız URL http://haber-suyu.blogspot.com/2015/10/agz-kokusunu-yok-etmenin-yollar.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

Belum ada komentar untuk "Ağız kokusunu yok etmenin yolları"

Yorum Gönder

UYARI:Sitemiz kişileri bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır, sağlık hizmeti vermemektedir. sitedeki bilgi hataları, eksiklikleri, ve gecikmelerinden doğabilecek maddi ve/veya manevi risk ve zararlardan sitemiz sorumlu değildir.Bu programların içeriği ve kullanımı ile ilgili tüm riskler, oluşabilecek maddi manevi tüm zararlar kullanıcının sorumluluğundadır. Ayrıca hat ve/veya sistem arızaları sebebi ile meydana gelebilecek hata, kesinti, bilgi naklinde gecikme ve bilgisayar/telefon virüsüne bağlı problemlerden ve sair sebeplerden kaynaklanabilecek doğrudan veya dolaylı maddi ve manevi zarar ve masraflardan, önceden haber verilmiş olunsa bile, sitemiz sorumlu tutulamaz. Yayınlamış olduğumuz paylaşımların tamamı sitemiz dışındaki kaynaklardan alınarak sizlerle buluşturulmuştur , bu nedenle sitemizde hiçbir paylaşım kaynağı yoktur. Sitemizden yayınlanan video ve benzeri paylaşımlar tamamen sosyal video paylaşım , (halka açık) sitelerden alınmıştır , paylaşımlardan doğabilecek sorunlar, kesinlikle SİTEMİZE ait değildir (sitemizi bağlamaz).
ariyordum free backlinkSeo Memurvadisi Backlink Austausch ECBannerFree Automatic Backlinks Free Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinksfreebanner4u
Memursite*Turbo Ping*Sigorta Kasko*Haber Suyu*Haberin Suyu*Yeni Sözlük*Canlı TV İzle 1453 *Online Html Kod Deneme*Milli Piyango Çekiliş Sonuçları*Yemek Tarifleri*Göz TV*Survivor All Star*Survivor 2015 All Star*Banka Adresleri*AS Gif