Canlı Tv izle, Kesintisiz TV izle, Ücretsiz online internet üzerinden hd televizyon izleyebileceğiniz web sitemizdir.

Bu sene Kurban Fiyatları Ucuzlayacak Kurban Fiyatları Ne Kadar?

kurbanlık koçTürkiye’de ağırlıkları 40-50 kiloyu geçmeyen yerli ırkların bir çoğu yılda bir ve iki yavru veriyor. Bursalı Mustafa Aydın'ın özel izinle Ukrayna’dan getirtiği Romanov cinsi koyunlar ise yılda 6-8 kuzu doğuruyor ve ağırlıkları 70-80 kiloya kadar çıkıyor.
Doğurganlıkları ile tam bir 'kuzu fabrikası' olan koyunlar, Türkiye'deki iklim şartlarına hiçbir zorluk çekmeden alışabiliyor.


Çok yavrulayan ve normal koyunlara nazaran daha iri olan bu koyunlar sayesinde Türkiye'de hem kurbanlık, hem de et fiyatlarının ucuzlayacağını ifade eden Mustafa Aydın, “Romanov cinsi koyunlardan 4 ay önce damızlık olarak 100 baş getirdim. Bu koyunlar yılda 2 kez doğum yapıyor. Bir batında 4 yavru doğurdukları oluyor. 12-14 ay zarfında Romanov cinsi koyun 6-7 yavru yapıyor.

Eti lezzetli. Türkiye'de bir çok yerli ırk yılda 1-2 doğum yapıyor. Romanov koyunları süratle büyüyor, 70-80 kilo ağırlığa ulaşıyorlar. Ülkemizdeki koyun ırkları 40-50 kilo gelirken, Romanov cinsi koyunlar bunların iki katı cüsseye ulaşıyor. Romanov cinsi koyunların kurbanlık ve et fiyatlarını düşüreceğini ümit ediyorum. Ben bu koyunları 4 ay önce Ukrayna’dan getirttim. Bu koyunlar beni yanıltmadı. Gebe olarak aldığım bu koyunların ikiz, üçüz ve dördüz yavruladığına bizzat şahit oldum. Biz ülke olarak küçük baş hayvancılığın yaygınlaşmasını sağlamalıyız. Yerli ve yabancı ırk gözetmeksizin ülkemizdeki küçük baş seviyesini üst sıralara çıkartmalıyız” dedi.

Aydın, Kurban Bayramı'na bir aydan daha fazla süre olduğunu, kurbanlık fiyatlarının henüz belli olmadığını kaydederken, Romanov cinsi koyunların fiyatların düşmesine katkı yapacağına inandığını sözlerine ekledi


2016 KURBAN FİYATLARI NE KADAR?
12 Eylül'de idrak edilmeye başlanacak olan Kurban Bayramı'na 1 ay kala Kurban fiyatları açıklandı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin bu yıl yurt içinde 690 lira, yurt dışında da 500 lira olarak belirlendiğini söyledi.
Bu yıl fiyatların geçen yıla göre yüzde 20 zamlı olması beklenirken, büyükbaşların 6-7 bin, küçükbaşların ise 600-900 lira arasında satılacağı tahmin ediliyor.
Sabah'ın haberine göre, fiyatların artan hammadde fiyatları dolayısıyla geçen yıla göre yüzde 20 zamlı olduğunu dile getiren Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Başkanı Mustafa Bılıkçı, yapılan hayvan ithalatlarının fiyatların fahiş oranda artmasını önlediğini söyledi.

'KÜÇÜKBAŞ DAHA ÇOK TERCİH EDİLECEK'

Vatandaşın yerli ırkı tercih ettiğini dile getiren Bılıkçı, "Dolayısıyla satışa çıkacak kurbanlıkların büyük bir bölümü yerli besi hayvanları olacak" diye konuştu. Bılıkçı, yüksek fiyatlar nedeniyle bu yıl küçükbaş kesim oranının büyükbaşa göre daha yüksek olmasını beklediklerini ifade etti. Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç ise, bu yıl fiyatlarda spekülasyon beklemediklerini, üreticinin elinde de yeterli sayıda kurbanlık hayvan bulunduğunu söyledi. "İnsanlar hep kendi ceplerini düşündükleri için devlete de millete de zarar verdi. Bu yıl buna cesaret edemezler" diyen Tunç, büyükbaşta ortalama hisse fiyatının 1.000 TL olacağını kaydetti. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 886 bin büyükbaş, 2.3 milyon adet de küçükbaş hayvan kesildiğini dile getiren Tunç, bu yıl da benzer rakamların olacağını dile getirdi.

VEKALETEN KURBAN BEDELİ 

690 TL Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, bu yıl kurban bedeli olarak yurtiçinde kesilecek olan kurbanlar için 690 TL, yurtdışı için de 500 TL olarak belirlediklerini açıkladı. Vakıf geçen yıl kurban bedelini yurtiçinde 625, yurtdışında ise 450 lira olarak açıklamıştı. Yurtiçinde 215 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise 125 ülkenin 525 bölgesinde kesim ve dağıtımının yapılacağını belirten Tutkun, "Bunlara ek 95 farklı noktada Türkiye'deki mültecilere dönük bir çalışma yapılacak" dedi. Geçen yıl 180 bin adet bağış alan Diyanet'in kurban hedefi bu yıl 225 bin.

Tahmini olarak 2016 kurbanlık hayvan fiyatları

Büyükbaş kurbanlıklar (dana, boğa, inek, sığır) 5.000 TL - 10.000 TL arası
Küçükbaş kurbanlıklar (kuzu, koyuni koç, keçi) 700 TL - 1200 TL arası

Canlı hayvan kilogram fiyatı: 10 TL - 15 TL arası

BU HAYVANLARI SEÇMEYİN

 Bakanlık, vatandaşların kurbanlık alırken hayvanların sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu, nakil belgesi olan ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı, öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanlardan seçmeye; çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar ile gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç ve gelişimini tamamlamamış hayvanlar ile ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanları kurbanlık olarak seçmemeye özen göstermesini istedi.


2016 yılının kurbanlıkları şimdiden çiftliğimizdeki yerini aldı. Siz manisalıların gelip kendilerini görmelerini bekliyor. Özenle bakımlarını yaptığımız kurbanlıklarımıza şimdiden gelip erken alım avantajlarından yararlanabilirsiniz.
Nedir bu avantajlar derseniz;


  • Kurban günü öncelikli kesim hakkı - Kurbanda 3 gün boyunca kesimlerimiz devam ediyor. Sizde ilk günden kesim işini halletmek istiyorsanız erken alım için bekleniyorsunuz. -
  • Erken alım indirimi - Unutmayın bayram günü yaklaştıkça fiyatlar da revize oluyor -

2016 KURBANLIKLARINDAN
BİR KAÇ KARE

















MANİSA KURBANLIK

Haberin Kategorisi Dini Konular / Ekonomi / Güncel Haber konu Başlığı Bu sene Kurban Fiyatları Ucuzlayacak Kurban Fiyatları Ne Kadar?. Bu haberi paylaşacağınız URL http://haber-suyu.blogspot.com/2016/08/bu-sene-kurban-fiyatlar-ucuzlayacak.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

Belum ada komentar untuk "Bu sene Kurban Fiyatları Ucuzlayacak Kurban Fiyatları Ne Kadar?"

Yorum Gönder

UYARI:Sitemiz kişileri bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır, sağlık hizmeti vermemektedir. sitedeki bilgi hataları, eksiklikleri, ve gecikmelerinden doğabilecek maddi ve/veya manevi risk ve zararlardan sitemiz sorumlu değildir.Bu programların içeriği ve kullanımı ile ilgili tüm riskler, oluşabilecek maddi manevi tüm zararlar kullanıcının sorumluluğundadır. Ayrıca hat ve/veya sistem arızaları sebebi ile meydana gelebilecek hata, kesinti, bilgi naklinde gecikme ve bilgisayar/telefon virüsüne bağlı problemlerden ve sair sebeplerden kaynaklanabilecek doğrudan veya dolaylı maddi ve manevi zarar ve masraflardan, önceden haber verilmiş olunsa bile, sitemiz sorumlu tutulamaz. Yayınlamış olduğumuz paylaşımların tamamı sitemiz dışındaki kaynaklardan alınarak sizlerle buluşturulmuştur , bu nedenle sitemizde hiçbir paylaşım kaynağı yoktur. Sitemizden yayınlanan video ve benzeri paylaşımlar tamamen sosyal video paylaşım , (halka açık) sitelerden alınmıştır , paylaşımlardan doğabilecek sorunlar, kesinlikle SİTEMİZE ait değildir (sitemizi bağlamaz).
ariyordum free backlinkSeo Memurvadisi Backlink Austausch ECBannerFree Automatic Backlinks Free Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinksfreebanner4u
Memursite*Turbo Ping*Sigorta Kasko*Haber Suyu*Haberin Suyu*Yeni Sözlük*Canlı TV İzle 1453 *Online Html Kod Deneme*Milli Piyango Çekiliş Sonuçları*Yemek Tarifleri*Göz TV*Survivor All Star*Survivor 2015 All Star*Banka Adresleri*AS Gif