Mayalanan Yoğurt Tutmazsa Katılaşması İçin Ne Yapılır
Hazır yoğurtlardan uzak durup artık evde sağlıklı bir şekilde mayalanmış yoğurt tüketimi artmakta. Evde yapılan yoğurdun daha sağlıklı olduğu bilinmektedir üstelik hem daha taze hem daha hesaplı hemde daha sağlıklı olduğunu bütün diyetisyenler ve uzman doktorlar görüş birliğindedir.
Buna göre özelliklede evlerine yeni katılan minik bir aile üyesi varsa yani bebek varsa daha bir titiz davranılıyor. Ama genel olarakta sağlıklı beslenmek isteyen kişilerde uzmanların önerilerini haklı olarak fazlaca dikkate alıyor. Helede günümüzde gıda maddelerine katkı maddelerinin karıştırıldığı şu günlerde...
Gelelim asıl konumuza..
Evde yoğurt mayalamak isteyen hanımların sayısı her geçen gün artmakta olup ve yoğurt mayaladıklarında yoğurdun çok cıvık olduğu katılaşmadığı yoğurdun tutmadığı sorunlarıda olmaktadır. Bu konuda yani katılaşmamış mayalanmış yoğurdun katılaşması için önereceğimiz püf nokta elbetteki var.
Yoğurt mayalamışsanız ve yoğurdunuz katılaşmadıysa cıvıksa yapmanız gereken şey kaynamış bir tencere suyun içine, mayaladığınız yoğurdu kabıyla beraber bu sıcak suyun içine oturtun. Çok kısa sürede yoğurdunuz taş gibi olacaktır.
Haberin Kategorisi Enteresan Bilgiler /
Sağlık /
Yiyecek İçecek
konu Başlığı Mayalanan Yoğurt Tutmazsa Katılaşması İçin Ne Yapılır. Bu haberi paylaşacağınız URL http://haber-suyu.blogspot.com/2016/09/mayalanan-yogurt-tutmazsa-katlasmas.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh:
MemurSite.Com -
Belum ada komentar untuk "Mayalanan Yoğurt Tutmazsa Katılaşması İçin Ne Yapılır"
Yorum Gönder