Canlı Tv izle, Kesintisiz TV izle, Ücretsiz online internet üzerinden hd televizyon izleyebileceğiniz web sitemizdir.

T-155 Fırtına Kundağı Motorlu Obüslerin üretimleri yeniden başlıyor

Türk Ordusunun en etkin vurucu güçlerinden T-155 Fırtına Kundağı Motorlu Obüslerin üretimleri yeniden başlıyor. 

Alınan son bilgiler neticesinde, toplamda 150+ adet yeni nesil T-155 Fırtına Obüsünün üretilmesi planlanıyor.Program kapsamında ayrıca mevcut ve yeni üretilecek T-155 Fırtına Obüslerinin hidrolik tahrik sistemi yerine elektrikli taret tahrik sistemi getirilecek olup aynı zamanda obüslerin kulesine Aselsan şirketinin geliştirmiş olduğu ''SARP'' insansız silah kulesi (RCWS-UKSS) eklenecek. 

Program kapsamında T-155 Fırtına Obüslerinin kulesine 12.7 mm (50.Cal) ağır makineli tüfek ve uçaksavar silahı entegre edilmesi planlanırken özellikle terörist grupların sınır hatlarında yaklaşmaları durumunda T-155 Fırtına Obüsleri, ''SARP'' sayesinde teröristleri rahatça tespit edip avlayabilecektir. 

Bunların haricinde Aselsan şirketi T-155 Fırtına Obüsleri için yeni nesil atış kontrol sistemi entegre edecek olup, obüsün şasisi üzerinde iyileştirmeler yapılacaktır.

Türk silahlı kuvvetlerinin en büyük gücünü oluşturan obüsler özellikle doğu ve güneydoğu anadolu bölgelerinde yoğun şekilde kullanılmaktadır.

105 ve 204 mm arasında mühimmatı olan Obüsler 2004 yılından itibaren üretilmektedir.

Aselsan'ın ürettiği bu silah Suudi Arabistan başta olmak üzere pekçok ülkenin satın almak istediği silahlardır.

T-155 fırtına diye bilinen Obüsler 12 metre uzunluğunda ve 48 ton civarında bir ağırlığa sahiptirler.

Mühimmatına göre 18 kilometre ve 50 kilometre arasında menzile sahiptirler.Dakikada 2 atış yapabilen obüslere uçaksavarda monte edilebilmektedir.

Çok seri bir silahtır çok kolay yön değiştirip nişan alabilir.Pkk ya karşı yapılan Güneş Harekatında kullanılmış ; ayrıca Suriye sınırında da bir dönem Obüslerle Suriye'ye gözdağı verilmiştir.

Isparta'dan dağıtım olan asker kardeşlerimiz bu silahları yakında görme şansına sahip olacaklar ve belki de bu silahla ilgili görevler alacaklardır.

Mühimmatları

M107 (HE): 
M549A1 (RAP/HE):
ERFB/BB: 
Obüs Resimleri
obüs tsk
obüsler sınırda
obüs topu
obüs türk silahlı kuvvetleri
obüs karlı hava
T-155 OBÜSÜ Atışı 

https://www.facebook.com/T.C.savunmasanayihaberleri/
Haberin Kategorisi Genel Haberler / Güncel Haber / teknoloji-haberleri konu Başlığı T-155 Fırtına Kundağı Motorlu Obüslerin üretimleri yeniden başlıyor. Bu haberi paylaşacağınız URL http://haber-suyu.blogspot.com/2016/09/t-155-frtna-kundag-motorlu-obuslerin.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

Belum ada komentar untuk "T-155 Fırtına Kundağı Motorlu Obüslerin üretimleri yeniden başlıyor"

Yorum Gönder

UYARI:Sitemiz kişileri bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır, sağlık hizmeti vermemektedir. sitedeki bilgi hataları, eksiklikleri, ve gecikmelerinden doğabilecek maddi ve/veya manevi risk ve zararlardan sitemiz sorumlu değildir.Bu programların içeriği ve kullanımı ile ilgili tüm riskler, oluşabilecek maddi manevi tüm zararlar kullanıcının sorumluluğundadır. Ayrıca hat ve/veya sistem arızaları sebebi ile meydana gelebilecek hata, kesinti, bilgi naklinde gecikme ve bilgisayar/telefon virüsüne bağlı problemlerden ve sair sebeplerden kaynaklanabilecek doğrudan veya dolaylı maddi ve manevi zarar ve masraflardan, önceden haber verilmiş olunsa bile, sitemiz sorumlu tutulamaz. Yayınlamış olduğumuz paylaşımların tamamı sitemiz dışındaki kaynaklardan alınarak sizlerle buluşturulmuştur , bu nedenle sitemizde hiçbir paylaşım kaynağı yoktur. Sitemizden yayınlanan video ve benzeri paylaşımlar tamamen sosyal video paylaşım , (halka açık) sitelerden alınmıştır , paylaşımlardan doğabilecek sorunlar, kesinlikle SİTEMİZE ait değildir (sitemizi bağlamaz).
ariyordum free backlinkSeo Memurvadisi Backlink Austausch ECBannerFree Automatic Backlinks Free Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinksfreebanner4u
Memursite*Turbo Ping*Sigorta Kasko*Haber Suyu*Haberin Suyu*Yeni Sözlük*Canlı TV İzle 1453 *Online Html Kod Deneme*Milli Piyango Çekiliş Sonuçları*Yemek Tarifleri*Göz TV*Survivor All Star*Survivor 2015 All Star*Banka Adresleri*AS Gif